Any Questions? eMail us: info@ywc2018.com

 

Wednesday, July 4th and Friday, July 6th Schedule

ALL TIMES ARE ESTIMATE. COULD RUN FASTER OR SLOWER

7:00 AM Coaches Meeting

7:30 AM • Reining Clinics Start

11:00 AM • Reining Competition Starts (First 10 Riders. roughly 30 minutes)

11:30 AM • Drag (15 min)

11:45 AM • Last group of Riders (draws 11-19. Roughly 30 minutes) • AWARDS (20 minutes)

12:45 PM • Drag (15 Minutes)

1:00 PM • Lunch

2:00 PM • Trail starts (Roughly 2 hours) • Rake break after draw 18 • AWARDS (20 minutes)

4:30 PM Show Day Ends

Thursday, July 5th and Saturday, July 7th Schedule

ALL TIMES ARE ESTIMATE. COULD RUN FASTER OR SLOWER

Show Starts 8 AM • Showmanship (roughly 1 hour and 30 minutes) • AWARDS (Roughly 20 minutes) • Drag 15 minutes

10:05 AM • Horsemanship (roughly 1 hour and 15 minutes) • Rail work (Top 15 Riders plus ties. Roughly 15 minutes) • AWARDS (Roughly 20 minutes) • Drag 15 minutes

12:05 PM • Split One Hunter Under Saddle (Roughly 30 minutes)

12:35 PM • Split Two Hunter Under Saddle (Roughly 30 minutes)

1:05 PM • FINAL: Top 10 Riders from each split will compete in final (Roughly 30 min)

1:35 PM • AWARDS (Roughly 20 minutes) • Drag 15 minutes

2:05 PM • Equitation (roughly 1 hour and 15 minutes) • Rail work (Top 15 Riders plus ties. Roughly 15 minutes) • AWARDS (Roughly 20 minutes) • Drag 15 minutes

4:05 PM • Ranch Riding (Roughly 1 hour and 30 minutes) • AWARDS (Roughly 20 minutes)

6:00 PM Show Day Ends